A Sapientia Hungariae Alapítvány célja a határon túli magyarság felsőoktatásának fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása. Alapítványunk hatóköre a Kárpát-medence teljes magyar nyelvterületére kiterjed. Lehetőségeinkhez mérten támogatni kívánjuk a Felvidéken (Szlovákiában) most bontakozó magyar nyelvű egyetem működését és a beregszászi (Ukrajna, Kárpátalja) tanárképző főiskola tevékenységét is. Első számú partnerünk a 2000. április 14-én Kolozsvárt életre hívott Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

 
   
  A Sapientia Hungariae Alapítványról Támogatási lehetőségek Határon túli magyar felsőoktatási intézmények Hírek Képek Hírarchívum Programjaink

Alapítványunk működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
:: OKTATÓI KÉRDŐÍV - Tehetségútlevél Program ::

Tisztelt felsőoktatási tehetséggondozó szakemberek! Tisztelt intézményi és kari TDT-elnökök, -titkárok és -felelősök!

A Sapientia Hungariae Alapítvány a „A Tehetségútlevél program gyakorlatának módszertani vizsgálata” című pályázatához kutatást folytat a tehetséges fiatalok felsőoktatásba történő bekerülését követő tehetséggondozás tapasztalatairól, a felsőoktatási tehetséggondozó szakemberek, intézményi és kari TDT-elnökök, -titkárok és –felelősök körében.

2014.05.16 | forrás: Sapientia Hungariae Alapítvány

:: HALLGATÓI KÉRDŐÍV - Tehetségútlevél Program ::

Tisztelt OTDK résztvevők! Kedves Hallgatók!

A Sapientia Hungariae Alapítvány a „A Tehetségútlevél program gyakorlatának módszertani vizsgálata” című pályázatához kutatást folytat a tehetséges fiatalok felsőoktatásba történő bekerülését követő tehetséggondozás tapasztalatairól, elsősorban olyan hallgatók körében, akik részt vettek Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

2014.05.09 | forrás: Sapientia Hungariae Alapítvány

:: Kiemelt Támogatónk a Marketbau-Remeha Kft. ::

A Marketbau-Remeha Kft. jóvoltából alapítványunk 2013 decemberében kiemelt, 1.000.000 Ft támogatásban részesült.

2013.12.13 | forrás: Sapientia Hungariae Alapítvány

:: ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ - Közös múltunk-közös jövőnk című terepi tábor tanárképzésben résztvevő egyetemistáknak (2013. október 23. és 26., Zemplén) ::

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult, A határon túli hallgatók hazai TDK-programokon való részvételének, a határon túli felsőoktatási tehetséggondozó rendezvényeknek, táboroknak és a hazai és határon túli TDK-együttműködésnek a támogatása pályázati felhívásra készült, TDK határok nélkül című program, Közös múltunk-közös jövőnk című terepi tábora tanárképzésben résztvevő egyetemistáknak (2013. október 23. és 26., Zemplén) beszámoló.

2013.11.14 | forrás: Sapientia Hungariae Alapítvány

:: BESZÁMOLÓ - "Kincsünk a környezetünk” – VIII. Föld- és környezettudományi terepi szaktábor a Zemplénben (2013. október 27-31.) ::

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult, „Kincsünk a környezetünk” programunk keretében a Kárpát-medence egy-egy földrajzi régióját keresik fel a határon túli és az anyaországi szakemberek és diákok. Idén VIII. alkalommal szerveztük meg ezt a programot, ami a Kincsünk a környezetünk VII. – Föld- és környezettudományi terepi tehetséggondozó szaktábor a Dél-Bánságban (2013. szeptember 1-7. között) szoros folytatása volt.

2013.11.07 | forrás: Sapientia Hungariae Alapítvány

:: BESZÁMOLÓ - "Kincsünk a környezetünk” – VII. Föld- és környezettudományi terepi tehetséggondozó szaktábor a Dél-Bánságban (2013. szeptember 15.) ::

2013. szeptember 1-7. között immáron VII. alkalommal rendeztük meg a „Kincsünk a környezetünk” elnevezésű szakmai terepgyakorlatot, mely ebben az évben a „Föld- és környezettudományi terepi tehetséggondozó szaktábor a Dél- Bánságban” címet viselte. A szaktábor a Nemzeti Együttműködési Alap NEA-NO-13-SZ-0127 kódszámú támogatásából, valamint a Koch Antal Földtani Társaság és alapítványunk közreműködésével valósulhatott meg.

2013.09.16 | forrás: Sapientia Hungariae Alapítvány

:: TDK határok nélkül - 2013 - beszámoló, eredmények, képek ::

Kiemelkedő eredményű határon túli részvétel a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencián – ismét segíthettünk

2013.04.30 | forrás: Sapientia Hungariae Alapítvány

:: BESZÁMOLÓ - EMTE Kertészmérnöki Szak - szakmai gyakorlat Kecskeméten (2013. április 14-20.) ::

2013. április 14. és 20. között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Műszaki és Humántudományok Kar marosvásárhelyi Kertészmérnöki Szakának III. évfolyamos hallgatói magyarországi szakmai gyakorlaton vehettek részt, főként Kecskeméten és környékén. A gyakorlatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott, EMMI 40750-4/2012/KULHON kódszámú támogatással a valósíthattuk meg.

2013.04.30 | forrás: Sapientia Hungariae Alapítvány

:: A 2011. évi egy százalék felhasználásáról ::

Nagyon köszönjük támogatóinknak, hogy 2011. évi személyi jövedelmadójuk egy százalékát Alapítványunknak ajánlották,

2013.02.20 | forrás: Sapientia Hungariae Alapítvány

:: A Kéri Pharma Csoport ismét segít ::

A Kéri Pharma Csoport ismét segít

2012.11.20 | forrás: Sapientia Hungariae Alapítvány