A Sapientia Hungariae Alapítvány célja a határon túli magyarság felsőoktatásának fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása. Alapítványunk hatóköre a Kárpát-medence teljes magyar nyelvterületére kiterjed. Lehetőségeinkhez mérten támogatni kívánjuk a Felvidéken (Szlovákiában) most bontakozó magyar nyelvű egyetem működését és a beregszászi (Ukrajna, Kárpátalja) tanárképző főiskola tevékenységét is. Első számú partnerünk a 2000. április 14-én Kolozsvárt életre hívott Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

 
   
  A Sapientia Hungariae Alapítványról Támogatási lehetőségek Határon túli magyar felsőoktatási intézmények Hírek Képek Hírarchívum Programjaink










Alapítványunk működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

HALLGATÓI KÉRDŐÍV - Tehetségútlevél Program - sorsolás eredménye

Tisztelt OTDK résztvevők! Kedves Hallgatók!

A Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett „A Tehetségútlevél program gyakorlatának módszertani vizsgálata” (NTP-TÚP-M-13-001) című pályázatához az alapítvány kutatást folytatott a tehetséges fiatalok felsőoktatásba történő bekerülését követő tehetséggondozás tapasztalatairól, elsősorban olyan hallgatók körében, akik részt vettek Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Köszönjük szépen, hogy ilyen sokan szántak időt a kérdőív kitöltésére! Válaszaikat felhasználva közelebb kerültünk a Tehetségútlevél Program gyakorlatának javításához, szembesülhettünk hiányosságokkal, ötleteket meríthettünk a jobbításhoz, illetve a program szervezéséhez is hasznos tanácsokat kaptunk. Tapasztalataikat felhasználva igyekszünk objektív képet nyújtani a tehetséggondozásról a felsőoktatásban, javítani és segíteni a tehetségek érvényesülését.

A „Hallgatók a tehetségútlevélről” című kérdőívet 2014. május 23. és június 9. között összesen 1.113 hallgató töltötte ki, közülük 917 hallgató adta meg adatait a sorsoláshoz. A kérdőívet értékelhetően kitöltő és a részvételi szándékukat jelzett hallgatók között egy Samsung Galaxy tabletet sorsoltunk ki.

2014. június 20-án a sorsolást lebonyolítottuk, a középiskola neve, azon belül pedig a kitöltés ideje alapján besorszámozott kitöltők listájáról a nyertes szám a 295. sorszám, a nyertes neve Fekete Soltész Beáta Miskolcról. A nyereményéhez ezúton is gratulálunk!

Köszönjük, hogy segítették munkánkat a kérdőív kitöltésével, hozzájárulva a fiatal tehetségek jövőbeni eredményességéhez! Segítségükre a jövőben is számítunk!

Budapest, 2014. június 20.

Sapientia Hungariae Alapítvány