A Sapientia Hungariae Alapítvány célja a határon túli magyarság felsőoktatásának fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása. Alapítványunk hatóköre a Kárpát-medence teljes magyar nyelvterületére kiterjed. Lehetőségeinkhez mérten támogatni kívánjuk a Felvidéken (Szlovákiában) most bontakozó magyar nyelvű egyetem működését és a beregszászi (Ukrajna, Kárpátalja) tanárképző főiskola tevékenységét is. Első számú partnerünk a 2000. április 14-én Kolozsvárt életre hívott Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

 
   
  A Sapientia Hungariae Alapítványról Támogatási lehetőségek Határon túli magyar felsőoktatási intézmények Hírek Képek Hírarchívum Programjaink










Alapítványunk működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

HALLGATÓI KÉRDŐÍV - Tehetségútlevél Program

Tisztelt OTDK résztvevők! Kedves Hallgatók!

A Sapientia Hungariae Alapítvány az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Nemzeti Tehetség Programja keretében meghirdetett „Tehetségútlevél Program” – „A Tehetségútlevél program gyakorlatának módszertani vizsgálata” (NTP-TÚP-M-13-001) című pályázatához kutatást folytat a tehetséges fiatalok felsőoktatásba történő bekerülését követő tehetséggondozás tapasztalatairól, elsősorban olyan hallgatók körében, akik részt vettek Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

A kérdőív kitöltése kb. tíz percet vesz igénybe.

A kérdőív a következő oldalon érhető el:
a Hallgatói Kérdőív eléréséhez kattintson ide

Azok között, akik 2014. június 9-ig éjfélig hiánytalanul és értékelhetően kitöltik a kérdőívet, egy Samsung Galaxy tabletet sorsolunk ki.

A sorsolás időpontja: 2014. június 20. péntek, 10.00 óra.
.
A sorsolás menetéről részleteket a www.tehetsegutlevel.hu oldalon olvashat. Ahhoz, hogy a sorsoláson részt vehessen, a kérdőív végén meg kell adnia e-mail címét, telefonszámát és nevét, az adatokat kizárólag a sorsoláshoz használjuk fel, bizalmasan kezeljük őket, a sorsolást és a nyeremény átvételét követően törölni fogjuk.

A kutatás célja módszertani szempontból megvizsgálni annak lehetőségét, hogy a közoktatásban már azonosított tehetségek közoktatásból felsőoktatásba bekerülését követően hogyan lennének a leghatékonyabban azonosíthatóak, megszólíthatóak, hogyan tudnának a legegyszerűbben és leghatékonyabban bekapcsolódni a felsőoktatási tehetséggondozásba, ezen belül is kiemelten a tudományos diákköri munkába. Kérjük, segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével, ezzel hozzájárulva a fiatal tehetségek jövőbeni eredményességéhez!
.
Köszönettel:
Sapientia Hungariae Alapítvány