A Sapientia Hungariae Alapítvány célja a határon túli magyarság felsőoktatásának fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása. Alapítványunk hatóköre a Kárpát-medence teljes magyar nyelvterületére kiterjed. Lehetőségeinkhez mérten támogatni kívánjuk a Felvidéken (Szlovákiában) most bontakozó magyar nyelvű egyetem működését és a beregszászi (Ukrajna, Kárpátalja) tanárképző főiskola tevékenységét is. Első számú partnerünk a 2000. április 14-én Kolozsvárt életre hívott Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

 
   
 
A Sapientia Hungariae Alapítványról Támogatási lehetőségek Határon túli magyar felsőoktatási intézmények Hírek Képek Hírarchívum Programjaink


Ha Ön partnerünk lesz - Kínálatunk az együttműködőknek

Valamennyi kedves Adományozó hozzájárulását nagyrabecsüléssel és tisztelettel fogadjuk és továbbítjuk a képzési helyszínekre. Az optimális elosztásról (hogy az Ön adománya a legmegfelelőbb helyszínekre kerüljön) alapítványunk munkatársainak és kuratóriuma tagjainak gazdag tapasztalata, valamint az erdélyi főalapítvánnyal és az EMTE és PKE vezetésével fenntartott operatív napi kapcsolataink jelentik a biztosítékot.

Az együttműködés előnyei

  • Kapcsolatrendszer és helyismeret - nem szükséges fárasztó munkával megkeresnie leendő partnereit, hiszen alapítványunk naprakész információkat nyújt önnek az EMTE támogatási igényeiről.
  • Garancia adományai célba juttatására - pénzadományait (egyéb tárgyi felajánlásait) Magyarországon teheti meg, alapítványunk számlaszámára utalhatja át vagy fizetheti be a felajánlott összeget.
  • Igazolás adójóváírás céljára - alapítványunk kiemelten közhasznú minősítésű, ezért nekünk tett pénzbeli vagy tárgyi felajánlásai után a magyar jogszabályoknak megfelelően alkalmazhat adójóváírást> .

Partnerprogram ajánlatunk

Az itt felsorolt elemeket azon kedves Adományozóinknak ajánlhatjuk fel, akiket adományaik nagysága vagy együttműködésük rendszeressége okán alapítványunk és az EMTE állandó partnereinek tekinthetünk. Ha Ön szeretne az Erdélyi Magyar Magánegyetem partnere, kiemelt támogatójává válni, kérjük, jelentkezzen alapítványi irodánkban levélben, e-mailen, telefonon, vagy személyesen ( Elérhetőségeink> ), hogy megbeszélhessük Önnel vagy munkatársaival a partnerség feltételeit és részleteit.

Általános ajánlataink leendő partnereinknek

  • az alapítvány és az EMTE kapcsolatrendszerének átengedése (megállapodás szerint);
  • az EMTE informatikai gerinchálózatának (a négy képzési helyszínt fizikailag összekötő nagyteljesítményű számítógépes-informatikai hálózat) igénybe vétele Partnereink által (megállapodás szerint);
  • közös projektek szervezése és kivitelezése (az EMTE és Partnerünk egyező profilú tevékenységi területén);
  • partnerünk emblémájának megjelenítése alapítványunk valamint az EMTE helyi-, regionális- és országos rendezvényein;
  • partnereink szerepeltetése alapítványunk és az EMTE kiadványaiban , sajtó termékeiben;
  • partnereink szerepeltetése alapítványunk és az EMTE honlapján , átjáró biztosítása támogatónk

:: Űrlapok::


Alapítványunk működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.