A Sapientia Hungariae Alapítvány célja a határon túli magyarság felsőoktatásának fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása. Alapítványunk hatóköre a Kárpát-medence teljes magyar nyelvterületére kiterjed. Lehetőségeinkhez mérten támogatni kívánjuk a Felvidéken (Szlovákiában) most bontakozó magyar nyelvű egyetem működését és a beregszászi (Ukrajna, Kárpátalja) tanárképző főiskola tevékenységét is. Első számú partnerünk a 2000. április 14-én Kolozsvárt életre hívott Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

 
   
  A Sapientia Hungariae Alapítványról Támogatási lehetőségek Határon túli magyar felsőoktatási intézmények Hírek Képek Hírarchívum Programjaink


Alapítványunk működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

Kertészet - Szakmai gyakorlat 2013. április

Kiíró szervezet: SHA2013. április 14. és 20. között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Műszaki és Humántudományok Kar marosvásárhelyi Kertészmérnöki Szakának III. évfolyamos hallgatói magyarországi szakmai gyakorlaton vehettek részt, főként Kecskeméten és környékén. A gyakorlatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott, EMMI 40750-4/2012/KULHON kódszámú támogatással a valósíthattuk meg. A felsőfokú oktatás fontos részét képezi a gyakorlat, hiszen bizonyos ismeretek nem sajátíthatóak el pusztán a tankönyvekből, fontos a gyakorlatorientált oktatás, a gyakorlat során szerzett tapasztalatok. A gyakorlatot olyan térségben biztosítottuk számukra, ahol lehetőségük volt meglátogatni a kertészeti ágazat majdnem minden sajátos egységét.

A képzésről szóló bővebb beszámoló letölthető dokumentuma az alábbi linken található.

Beadási határidő: 2013.04.01

:: Letölthető dokumentációk ::

Kertészek szakmai gyakorlata 2013.04.

:: Linkek ::