A Sapientia Hungariae Alapítvány célja a határon túli magyarság felsőoktatásának fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása. Alapítványunk hatóköre a Kárpát-medence teljes magyar nyelvterületére kiterjed. Lehetőségeinkhez mérten támogatni kívánjuk a Felvidéken (Szlovákiában) most bontakozó magyar nyelvű egyetem működését és a beregszászi (Ukrajna, Kárpátalja) tanárképző főiskola tevékenységét is. Első számú partnerünk a 2000. április 14-én Kolozsvárt életre hívott Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

 
   
 
A Sapientia Hungariae Alapítványról Támogatási lehetőségek Határon túli magyar felsőoktatási intézmények Hírek Képek Hírarchívum Programjaink


Selye János Egyetem

2001-ben megalakult a Selye János Egyetemért Alapítvány, hogy biztosítsa a színvonalas magyar nyelvű közgazdászképzés elindításához és működtetéséhez szükséges keretet. Az Alapítvány a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem, valamint a Nemzetközi és Határon túli Felsőoktatás-fejlesztési Programiroda együttműködésével folytatta a képzés előkészítését, megszervezését és működtetését.


:: Linkek ::
Selye János Egyetem

 


:: Űrlapok::


Alapítványunk működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.