A Sapientia Hungariae Alapítvány célja a határon túli magyarság felsőoktatásának fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása. Alapítványunk hatóköre a Kárpát-medence teljes magyar nyelvterületére kiterjed. Lehetőségeinkhez mérten támogatni kívánjuk a Felvidéken (Szlovákiában) most bontakozó magyar nyelvű egyetem működését és a beregszászi (Ukrajna, Kárpátalja) tanárképző főiskola tevékenységét is. Első számú partnerünk a 2000. április 14-én Kolozsvárt életre hívott Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

 
   
  A Sapientia Hungariae Alapítványról Támogatási lehetőségek Határon túli magyar felsőoktatási intézmények Hírek Képek Hírarchívum Programjaink


Alapítványunk működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

SZJA 1% - Kérjük, támogassa Alapítványunkat!

Ahhoz, hogy fennmaradhassunk és céljainkat a továbbiakban is minél szélesebb körben sikerrel valósítsuk meg, anyagi forrásokra van szükségünk. Ezért kérem, hogy személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával Ön is segítse közös ügyünket! Adószámunk: 18104068–1–43.Amennyiben lehetőségei engedik, szívesen vesszük közvetlen támogatását is, ebben az esetben átutalással vagy az általunk postán kiküldendő csekken fizetheti be adományát. Támogatását előre is köszönjük!