A Sapientia Hungariae Alapítvány célja a határon túli magyarság felsőoktatásának fejlesztése, és az ehhez kapcsolódó tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenység támogatása. Alapítványunk hatóköre a Kárpát-medence teljes magyar nyelvterületére kiterjed. Lehetőségeinkhez mérten támogatni kívánjuk a Felvidéken (Szlovákiában) most bontakozó magyar nyelvű egyetem működését és a beregszászi (Ukrajna, Kárpátalja) tanárképző főiskola tevékenységét is. Első számú partnerünk a 2000. április 14-én Kolozsvárt életre hívott Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

 
   
  A Sapientia Hungariae Alapítványról Támogatási lehetőségek Határon túli magyar felsőoktatási intézmények Hírek Képek Hírarchívum Programjaink


Alapítványunk működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

Tájékoztató kuratóriumi döntés várható idejéről

Tisztelt Pályázók!

Az ösztöndíj bizottsági tagok eljuttatták javaslataikat a kuratóriumnak, aki várhatóan még ezen a héten meghozza a döntést a támogatandó pályázatokról. Ezt követően mindenkinek külön e-mailes értesítést küldünk a támogatásról vagy az elutasításról, és megkezdjük a szerződéskötési procedúrát. Türelmüket kérjük és köszönjük addig is!

Kovács Imola CT programigazgató